Poorten en Interfaces

DSL
   Poort voor aansluiting van de ADSL of VDSL lijn. Deze poort zal niet worden gebruikt als de FRITZ! Box op een glasvezelverbinding is geïnstalleerd.

FON1
   RJ11 poort voor aansluiting van analoge telefoontoestellen, antwoordapparaten, fax en andere analoge terminals

LAN 1

RJ45 poort om FRITZ!Box te connecteren met LAN port van Fiber NT

LAN 2 — LAN 4
   3 gigabit Ethernet poorten (10/100/1000 Base-T) voor aansluiting van computers, netwerkhubs, spelconsoles en andere netwerktoestellen

Power
   Poort voor aansluiting van de stroomadapter

Lampjes

Power/DSL
  Aan FRITZ!Box heeft elektrische stroom

WLAN
  Aan Draadloos LAN staat aan
  Knippert Draadloze LAN-functie wordt in- of uitgeschakeld

Fon/DECT
  Aan Telefonische verbinding via internet of vaste lijn is actief

Connect/WPS
  Knippert •    Registratie van een draadloos toestel via WPS is bezig
•    Registratie van een DECT-toestel is bezig
  Knippert snel WPS afgebroken: meer dan twee draadloze toestellen voeren tegelijkertijd WPS uit

Info
  Brandt groen •    Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is actief
•    Instelbaar
  Groenknippert •    Updating FRITZ!OS
• Stick & Stick & Surf with FRITZ!WLAN USB stick is bezig
• Tijdsbudget voor online tijd is bereikt
•    Instelbaar
  Brandt vast of knippert rood Fout:
• Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box
•    Volg de instructies op de o Overzicht pagina in de gebruikersinterface

Installeren

1. Aansluiten op elektriciteit

→ Sluit de stroomadapter aan op de Power poort van uw FRITZ!Box

→ Steek de andere kant van de stroomadapter in een AC stopcontact

2. Aansluiten op Fiber NT

→ Steek de netwerkkabel in de LAN1-poort van uw FRITZ!Box

→ Steek het vrije uiteinde van de kabel in de LAN-poort van uw Fiber NT waarop de lijn was geactiveerd.

Standaard wordt de service geleverd op poort 1-1 van Fiber NT, maar als er al een glasvezelverbinding actief was in uw wooneenheid, activeren we de lijn op de volgende poort, 1-2. U vindt het juiste poortnummer op de orderbevestiging.

3. Aansluiten op PC

→ Steek de netwerkkabel in de LAN poort van de computer.

→ Steek het vrije uiteinde van de kabel in een van de resterende LAN-aansluitingen (LAN 2 — LAN 4) op de FRITZ!Box.

Configureren

Duur van de configuratie: 15-20 minutes

Stap 1 — Web interface openen

Open uw web browser (Internet Explorer, Firefox,…) en ga naar http://fritz.box

U wordt doorgestuurd naar de wizard voor de eerste basisconfiguratie. Selecteer Nederlands of een andere taal indien gewenst.

Klik op Next om verder te gaan.

Stap 2 — Inloggen

De taal van de webinterface is nu veranderd in de taal van uw keuze: in ons geval in het Nederlands. U dient dan het wachtwoord van uw FRITZ!Box in te voeren. U vindt het op de witte sticker aan de onderkant van het toestel:

Stap 3 — Regionale instelling

Vervolgens ziet u het scherm waarin u wordt gevraagd om de regionale instelling te kiezen.

Selecteer België in drop-down menu en klik op Toepassen.

Step 4 — Annex selecteren

De FRITZ!Box zal u verzoeken om de Annex setting te kiezen.

De annex is een DSL standart en bijgevolg niet van toepassing op fiber configuratie. Selecter welke annex (A of B) u zou willen gebruiken en klikt u op Verder.

Stap 5 — Herstart

De FRITZ!Box zal nu automatisch herstarten. Dit kan tot 2-3 minuten duren.

Stap 6 — Welkom bij de FRITZ!Box

Bij deze stap zal de FRITZ!Box voorstellen om Diagnose en onderhoud optie actief te zetten, wat betekent dat het apparaat technische diagnosegegevens naar AVM zal verzenden. Voelt u zich vrij om de instelling in of uit te schakelen.

Stap 7 — Welkom

Het volgende scherm is het Welcome scherm. Klik op Verder om de wizard te starten.

Als u uw FRITZ!Box niet van Erbacom hebt gekocht, is de automatische configuratie helaas niet mogelijk. Klik in een dergelijk geval op Annuleren en ga verder met manuele configuratie (zie stap 11). Maakt u geen zorgen, het zal niet meer dan een paar minuten duren!

Stap 8 — Toegangsgegevens

In de wizard dient u uw internetprovider te kiezen. Kies EDPnet in een drop-down menu en selecteer de optie EDPnet Fiber. Klik op Verder.

Stap 9 — Instellingen bevestigen

Als u EDPnet als uw internetprovider hebt gekozen, worden alle instellingen automatisch voor uw verbinding ingevuld. Klik op Verder.

Stap 10 — Verbinding controleren

Uw toestel zal nu proberen te verbinden.

Als de balk groen is, is de configuratie van uw internetverbinding succesvol afgerond. U kunt nu op Verder klikken.

Als de balk rood is, controleer of de modem/router goed aangesloten is op de glasvezel.

Stap 11 — Handmatig configureren

Deze stappen kunnen worden gevolgd als uw internetverbinding nog steeds niet werkt nadat u de bovengenoemde stappen van automatische configuratie hebt uitgevoerd. Dit deel van de gids gaat verder met de stappen van automatische configuratie.

Kies EDPnet in een drop-down menu onder Internetprovider en selecteer de optie EDPnet Fiber. Het enige wat u hier dient in te vullen is uw verbindinglogins (gebruikersnaam en wachtwoord) die u van Erbacom hebt ontvangen. Daarna klik op Toepassen.