TF2007 is een connectiedoos die als NTP (=network termination point, demarcation point) geïnstalleerd moet worden voor een VDSL2 lijn. Het ziet er zo uit:

TF2007 (opgebouwde model)   TF2007 (ingebouwde model)

 

TF2007 is speciaal ontworpen om de regels van interne bekabeling te respecteren. Indien correct geplaatst op het eerste introductiepunt, zorgt het voor de correcte werking van een VDSL2 lijn. Houd er rekening mee dat TF2007 geen foutloze werking van uw connectie garandeert maar het vermindert echter het risico op uitvoeringsfouten, snelheidsverlies of zelfs op toepassing van een repairprofiel, met de maximale snelheid van 9 Mbps down en 0,5 Mbps up. Het gebruik van een andere NTP (geen TF 2007) zou in een van de bovenvermelde scenario’s resulteren.


Met een ADSL abonnement zijn er geen beperkingen voor NTP die geïnstalleerd moet worden. Echter raden we aan om oude connectiedozen door TF2007 te vervangen aangezien ADSL binnenkort uitgefaseerd zal worden. Zo maakt u verdere overstap naar VDSL vlotter.


In gebouwen met meerdere bewoners waar een complete RJ45 gestructureerde bekabeling vanuit een hoofdverdeler beschikbaar is, is het directe gebruik van het RJ45-pluggable filter (compatibel met VDSL2) een alternatief voor de TF2007.