Fiber NT (Fibre Network Termination, soms ONT genoemd, Optical Network Termination) is een omzetter van glasvezel naar ethernet die is geïnstalleerd in het gebouw en is verbonden met het toegangspunt Fiber. Het vertaalt lichtsignalen van de glasvezellijn in elektronische signalen die uw router kan lezen. Wanneer uw glasvezelverbinding is geactiveerd, moet het signaal worden geleverd aan een van de vier Gigabit Ethernet LAN-poorten aan de achterkant van het apparaat (maakt u geen zorgen, de juiste LAN-poorten aan de achterkant van het apparaat (maak je geen zorgen, we vermelden altijd de juiste LAN-poort die moet worden gebruikt in de orderbevestiging).

 

 

 

Waar Fiber NT kan worden geïnstalleerd

In een vrijstaand huis wordt één Fiber NT geïnstalleerd, meestal op de begane grond of in de kelder.

In het geval van een flatgebouw met meerdere verdiepingen kunnen er verschillende scenario's zijn, die afhankelijk zijn van het type verticale bekabeling:

  • Als een complete optische bekabeling beschikbaar is vanuit een gebouwverdeelkast in een technische ruimte naar de verschillende appartementen, is elke Fiber NT geïnstalleerd in het appartement,
  • Als er geen optische bekabeling beschikbaar is, worden de fiber NT's voor alle wooneenheden geïnstalleerd in de technische ruimte van het gebouw. In dit geval moet een elektrische kabel (UTP-type) worden gebruikt om het signaal van Fiber NT naar het appartement te monteren.

Wat als ik in een flatgebouw woon en kan mijn Fiber NT niet vinden.

In de e-mail die u ontvangt direct na de activering van de bestelling, specificeren we de identificatie van uw glasvezelverbinding: twee referenties (UTAC en UNI), via slash.

Het laatste nummer van de UNI geeft de Fiber NT-poort aan waarop uw service is geactiveerd (1-1 betekent bijvoorbeeld dat de glasvezelverbinding wordt geleverd op de eerste Gigabit Ethernet-poort van uw Fiber NT).

UTAC is op zijn beurt de identifier van het Fibre-toegangspunt, een box die in het gebouw is geïnstalleerd en het eindpunt is voor de vezel die van de straat komt. Elke Fiber NT is via een patchkabel op zijn eigen Fiber-toegangspunt aangesloten. In een gebouw met meerdere verdiepingen kunt u het Fiber-ingangspunt vinden waarop uw Fiber NT is aangesloten, door UTAC - het moet op een sticker aan de voorkant van de doos worden geschreven.